Angelo Moriondo 1884 Espresso Ristretto σφηνάκι δυνατού καφέ με λιγότερο νερό
2.10€Espresso μονός Single Espresso
2.50€Το Caffè Lungo είναι ένα από τα λιγότερο δημοφιλή είδη καφέ στην Ιταλία, όπως ένα Caffè Americano αλλά μια πιο δυνατή εκδοχή. Όπως ένα Americano, ένα Caffè lungo φτιάχνεται με εσπρέσο και ζεστό νερό. Αλλά ενώ σε ένα Americano προστίθεται μια πιτσιλιά ζεστού νερού στο τέλος, ένα Caffè Lungo χρησιμοποιεί το ίδιο νερό που έχει ήδη τρέξει στα κατακάθια του καφέ. Είναι μια μικρή, αλλά σημαντική αλλαγή.
2.70€Espresso doppio Διπλός Espresso Double Espresso Αν θέλετε λίγο περισσότερο καφέ στο φλιτζάνι σας, παραγγείλετε ένα Caffè Doppio, απλά ένα διπλό σφηνάκι εσπρέσο που θα σας φορτίσει πραγματικά.
2.70€Ο καπουτσίνο είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές είδος ροφήματος καφέ στην Ιταλία που περιλαμβάνει γάλα, φτιαγμένο με ίσα μέρη ιταλικό εσπρέσο, γάλα στον ατμό και αφρό γάλακτος. Δεδομένου ότι οι καπουτσίνο έχουν αρκετό γάλα, οι Ιταλοί πίνουν αυτό το συγκεκριμένο είδος καφέ μόνο το πρωί. Στην πραγματικότητα, αν υπάρχει κάτι που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε ως τουρίστας στους Ιταλούς, είναι να παραγγείλετε έναν καπουτσίνο μετά το μεσημέρι! Υπάρχουν μερικές παραλλαγές καπουτσίνο στην Ιταλία, όπως το Cappuccino Chiaro που έχει περισσότερο ζεστό γάλα και λιγότερο αφρό, το Cappuccino Secco που παρασκευάζεται μόνο με αφρόγαλα και το Cappuccino Scuro που έχει λιγότερο γάλα και περισσότερο καφέ από τα άλλα.
4.00€Ο καπουτσίνο είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές είδος ροφήματος καφέ στην Ιταλία που περιλαμβάνει γάλα, φτιαγμένο με ίσα μέρη ιταλικό εσπρέσο, γάλα στον ατμό και αφρό γάλακτος. Δεδομένου ότι οι καπουτσίνο έχουν αρκετό γάλα, οι Ιταλοί πίνουν αυτό το συγκεκριμένο είδος καφέ μόνο το πρωί.
4.50€Ένα Caffè Americano είναι απλά ένας εσπρέσο με περισσότερη ποσότητα νερού που προστίθεται μετά την παρασκευή του που τον κάνει λιγότερο δυνατό. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί Αμερικανοί, δεν είναι ένα τυπικό φλιτζάνι καφέ αμερικανικού τύπου.
4.00€Το είδος καφέ που λατρεύουν στην Ιταλία Ελάχιστη ποσότητα γράπα ή κονιάκ .Ενας ιδιαίτερος καφές
4.50€Η άλλη επιλογή ιταλικού macchiato είναι ένα latte macchiato. Αυτό είναι ουσιαστικά το ακριβώς αντίθετο από ένα caffè macchiato. Αντί για έναν εσπρέσο με μια βουτιά ζεσταμένου γάλακτος, ένας latte macchiato είναι ζεστό γάλα με μια βουτιά εσπρέσο. Το macchiato είναι το μοναδικό ρόφημα καφέ με γάλα που μπορείτε να παραγγείλετε μετά τις 11 το πρωί χωρίς να σηκώσετε καθόλου φρύδια!
4.50€Αυτό το γαλακτώδες ρόφημα είναι ο τέλειος πρωινός καφές και αγαπητός στους Ιταλούς Δεν θέλετε να παραγγείλετε ένα απλό "latte" στην Ιταλία, ωστόσο, καθώς "latte" σημαίνει γάλα. Αν προσπαθήσετε να το κάνετε αυτό, μπορεί να καταλήξετε με ένα ποτήρι γάλα αντί για το νόστιμο ρόφημα καφέ που ελπίζατε να απολαύσετε. Αντίθετα, θα θελήσετε να παραγγείλετε ένα caffè latte. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ένα ιταλικό caffè latte θα είναι πιθανότατα μικρότερο από το latte που έχετε συνηθίσει στις ΗΠΑ.
Το Caffè con panna στην Ιταλία είναι ένα από τα καλύτερα ποτά καφέ στην Ιταλία για όσους έχουν "γλυκό δόντι", καθώς σερβίρεται με σαντιγί! Φτιαγμένο με ένα σφηνάκι εσπρέσο, είναι το αγαπημένο από πολλούς λάτρεις του καφέ. Υπάρχει απλώς κάτι στον τρόπο με τον οποίο η βαριά σαντιγί συγχωνεύεται με τον δυνατό εσπρέσο - είναι ένα διασκεδαστικό ιταλικό ρόφημα καφέ.
4.00€Ένα marocchino είναι κάτι σαν ένα επιδόρπιο ρόφημα καφέ. Με ένα σφηνάκι εσπρέσο, μερικές σταγόνες κακάο σε σκόνη και μια στρώση αφρού, είναι απολύτως νόστιμο. Και αυτό το ποτό φαίνεται εξίσου καλό με τη γεύση του! Ένα marocchino σερβίρεται με μια πασπαλισμένη σκόνη κακάο.
4.00€Κάθε ναπολιτάνικος λάτρης του καφέ ξέρει τι είναι το cuccumela είναι μια παράδοση στη Νάπολη και φτιάχνει καταπληκτικό καφέ Δεκαετίες παλαιότερο τόσο από τον espresso όσο και από το moka pot, το cuccuma (γνωστό και ως cuccumela ή το ναπολιτάνικο μπρίκι) είναι μια παραδοσιακή ιταλική μέθοδος παρασκευής καφέ. Αν και δεν είναι τόσο γνωστό όσο το moka pot, το cucuma είναι στην πραγματικότητα μέρος της ιταλικής κουλτούρας του καφέ για πολύ, πολύ καιρό. Αποτελεί εδώ και πολύ καιρό βασικό προϊόν για πολλές ιταλικές ζυθοποιίες οικιακού καφέ και μπορεί να βρεθεί σε πολλά νοικοκυριά μέχρι σήμερα.
7.00€Ο ίδιος καφές λέγεται και τούρκικος ή και αραβικός. Η ιστορία του ξεκίνησε πιθανότατα είτε από την Υεμένη είτε από τους βεδουίνους της μέσης Ανατολής. Εκεί τον έψηναν στην καυτή άμμο με την οποία σκέπαζαν τα κάρβουνα για να τα κρατήσει αναμμένα και τον έπιναν αφιλτράριστο, όπως κάνουμε κι εμείς σήμερα. Η χρήση του καφέ εισήχθη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία επί Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς μετά την κατάκτηση της Αιγύπτου (1517). Στην Ελλάδα ήταν γνωστός ως «τούρκικος» μέχρι την δίωξη των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη κατά τις αρχές του ’60, οπότε ο κόσμος, ως διαμαρτυρία, άρχισε να τον αποκαλεί «ελληνικό». Η μόνη ίσως διαφορά του ελληνικού από τον τούρκικο είναι πως συνήθως ο ελληνικός φουσκώνει μία φορά και σερβίρεται αμέσως ενώ τον τούρκικο μπορεί να τον αφήσουν να φουσκώσει δεύτερη και τρίτη φορά προτού τον σερβίρουν.
3.50€Ο ίδιος καφές λέγεται και τούρκικος ή και αραβικός. Η ιστορία του ξεκίνησε πιθανότατα είτε από την Υεμένη είτε από τους βεδουίνους της μέσης Ανατολής. Εκεί τον έψηναν στην καυτή άμμο με την οποία σκέπαζαν τα κάρβουνα για να τα κρατήσει αναμμένα και τον έπιναν αφιλτράριστο, όπως κάνουμε κι εμείς σήμερα. Η χρήση του καφέ εισήχθη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία επί Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς μετά την κατάκτηση της Αιγύπτου (1517). Στην Ελλάδα ήταν γνωστός ως «τούρκικος» μέχρι την δίωξη των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη κατά τις αρχές του ’60, οπότε ο κόσμος, ως διαμαρτυρία, άρχισε να τον αποκαλεί «ελληνικό». Η μόνη ίσως διαφορά του ελληνικού από τον τούρκικο είναι πως συνήθως ο ελληνικός φουσκώνει μία φορά και σερβίρεται αμέσως ενώ τον τούρκικο μπορεί να τον αφήσουν να φουσκώσει δεύτερη και τρίτη φορά προτού τον σερβίρουν.
4.00€Η απόλαυση του φίλτρου! Με πολύ μεράκι, διατηρούμε αναλλοίωτη και εξελίσσουμε τη γεύση του καφέ φίλτρου, προσφέροντάς σας ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων στο φλιτζάνι σας! Φίλτρου, ονομάζεται ο καφές ο οποίος καταναλώνεται κυρίως σε μεγάλη κούπα σε σύγκριση με έναν espresso ή έναν ελληνικό. Συγκριτικά με άλλους καφέδες, έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη.
4.00€Κλασικά! Αγαπημένος και διαχρονικός, ο καφές NESCAFÉ είναι ο απόλυτος καφές. Με μεστή και υπέροχη γεύση, από εξαιρετικό χαρμάνι μέτρια προς δυνατά καβουρδισμένων κόκκων καφέ Robusta, σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι, ήδη από τις πρώτες γουλιές του, για να απολαύσεις τη στιγμή σου!
4.00€Τρεις νόστιμες μπάλες παγωτου σερβίρεται με οποιαδήποτε δύο από αυτά τα υλικά για γαρνίρισμα.
4.95€Φρέσκες φράουλες βουτηγμένες σε elderflower & χυμό λεμόνι.
5.60€.ΛΚΜΚ.
ΚΞΗΓΩΒΝΜ,